Dla wielu świeże, chrupiące pieczywo to symbol śniadaniowego sukcesu i przypomnienie starej domowej kuchni. Zastąpienie chleba sklepowego chlebem wyrabianym ręcznie warto przywołać te niepowtarzalne smaki i aromaty, które pozostają w pamięci. Dzięki nowoczesnym piekarnikom wyposażonym w praktyczne funkcje możliwe jest łączenie starych smaków z innowacyjnymi sposobami ich uzyskania.
Aromatyczny chleb z chrupiącą skórką i miękkim środkiem należy wypiekać regularnie, aby w niezwykły sposób spędzić czas z bliskimi. Pieczenie chleba z bliskimi to świetny sposób na urozmaicenie przedświątecznych przygotowań, oprócz tradycyjnych wypieków z piekarnika możemy również przygotować słone pieczywo na świąteczne śniadanie. Również na co dzień świeży domowy chleb będzie świetną alternatywą do przechowywania pieczywa i świetnym dodatkiem do każdego śniadania, obiadu czy kolacji.
Pieczenie chleba w nowoczesnym piekarniku parowym to łatwy i przyjemny proces. Co więcej, piece parowe mogą nam nie tylko pomóc w upieczeniu chleba. Niektóre modele piekarników parowych Electrolux posiadają szereg dodatkowych funkcji i programów, w tym pomoc w przygotowaniu i pieczeniu chleba. Praktyczna funkcja, na którą warto zwrócić uwagę przede wszystkim funkcja wyrastania ciasta. Wyrabiając ciasto na chleb lub bułki, zawsze pamiętaj, aby pozostawić je w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Dzięki nowoczesnej funkcji piekarnika wyrastanie ciasta nie musisz już szukać dogodnego miejsca na przyszłe temperatury chleba – wystarczy włożyć ciasto do piekarnika i ustawić program.
Kolejną wspaniałą funkcją, o której warto wspomnieć, jest Program Odświeżania Chleba. Domowy chleb tak dobrze sprawdza się po upieczeniu, że po kilku dniach może stracić świeżość, jeśli nie zostanie zjedzony. Aby nie wyrzucać jedzenia, a tym samym go nie marnować, warto skorzystać z funkcji konserwacji pieczywa. Pozwala przywrócić pierwotną świeżość, miękkość i aromat pieczywa. Ta cecha jest szczególnie ważna dzisiaj, kiedy dziesiątki ton żywności łatwo się marnuje i wyrzuca. Dlatego, aby choć w niewielkim stopniu przyczynić się do poprawy sytuacji, warto na bieżąco korzystać z możliwości przywracania świeżości pieczywa.
Ciekawostką jest to, że istnieje piekarnia telefon chleb z pieca. Ważną opcją jest kontakt telefoniczny, dzięki, której można zamówić chleb i poznać smak prawdziwego chleba z pieca.
Bardzo się cieszę, że jest prawdziwy chleb z pieca. Jest to tradycja, którą będę wspierać, bo jestem z niej dumna.
Smak i zapach prawdziwego chleba to coś, czego nigdy nie zapomnę.
Pamiętam jak u babci jadłem ten chleb i zawsze miałem smak na więcej:)
Jestem podekscytowany, że mogę wspierać tę nową tradycję wypiekania chleba z pieca.
Wierzę, że jest to świetny sposób na zbliżenie ludzi, a także wsparcie lokalnych firm.